szpaq99 Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 mam sprity z animacją ale jak to dać w objekt żeby wszystko chodziło dobrze chodzi mi o ruch postaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Nie robisz zbyt skomplikowanego projektu jak na początek? Znaczy, lol, ty o wszystko pytasz. Sprite ustawiaj przy key press left/right, w stepie tylko image_speed zmieniaj w zależności od speed bohatera. I cacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 znowu...? może użyj change sprite? albo jak chcesz w kodzie: (w przypadku gdy to np. platformówka) GML if keyboard_check(vk_left) { sprite_index=grafika sprita obróconego w lewo kod poruszania się w lewo //znajdziesz sobie... } if keyboard_check(vk_right) { sprite_index=grafika sprita obróconego w prawo kod poruszania się w prawo } o to chodziło? o sprite_index? Czy w klockach: CHANGE SPRITE? Wszystko można znaleźć wystarczy poszukać <_< chociażby w dokumentacji albo FAQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 dobrze teraz wszystko wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi