szpaq99 Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 jak zrobić taki efekt jak w mario że jak się zbierzę kwiatka to obiekt się zmienia w inny ? JAK zrobić checkpoint że jak się zginie odradzało w nim a nie na początku mapy ? Jak zrobić animację chodzenia żeby to jakąś wyglądało przyzwoicie? prosze o pomoc każda pomoc się liczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 1. klocek change instance 2. w evencie niszczenia bohatera, klocek create at position x,y 3. narysować.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 spoko tylko jeszcze z tą animacją problem nie ma gotowych na jakiejś stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 http://images.google.pl/images?q=mario%20s...sa=N&tab=wi Huhu, tony Mario! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 jesteś wielki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 jest jeszcze lepsza strona: mfgg.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 jeszcze jedno pytanie jak zrobić ten animowany ruch jak go wczytać bo mam te kilka klatek i jak to wczytać żeby chodziło w grze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 wycinasz w paincie i wklejasz do gm-a? A jak wczytasz to daj w tym obiekcie z tą animacją kod: image_speed=0.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 znajomość sprite'ów to przecież podstawa... O_o Chociaż, ja też miałem takie problemy na początku, tylko że tworzyłem coś mniej ambitnego niż Mario - Pac Mana... Wytłumaczyć? :jezor: Klikasz Create sprite, następnie edit sprite, później file/create from strip i wybierasz pierwszą klatkę animacji. Następnie file/add sprite tak dużo razy, aż będziesz miał wszystkie klatki. Musisz zrobić parę takich spritów. Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłem :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 chodziło oto żeby dać to wszystko w jeden obiekt żeby chodziło np spr lewo , spr prawo i dać to w jeden obiekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi