Muchaszewski Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Czy da się zrobić 1 obiektem coś bardziej zaawansowanego niż kula albo sześcian, jaśniej? W grach 3D grafika wygląda no... lepiej tam wszystko jest jako jedna figura czy da się to zrobić w GM????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Wczytać model z zewnątrz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Eee... jemu chyba chodziło o to, że w GMie nie robi się tylko sześcianów i kul, tylko jakieś tam modele człowieka. @top: Mi się wydaje że tak. Pół tak, pół nie, bo kule możesz rozszerzyć i rozciągnąć, sześcian też. Ale nie jestem pewien, myślę, że raczej za bardzo by się tak nie dało, jakby się dało, to trzeba było by być uber Pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 1.A gdybym miał model taki model to jak by się dało odczytać? 2.Jest jakiś kod żeby to co jest narysowane w danym obiekcie nie pojawiało się i nie zmniejszało płynności gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 1. uzyj jakiegos loadera. ja zrobilem niegdys skrypt do ladowania i rysowania modeli w formacie OBJ. nazywa sie "WaveFront loader" - znajdziesz go w dziale przykladow. 2. chociazby: if(point_distance(x,y,cam.x,cam.y)<1024) { <rysowanie modelu> } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Przeszukałem po całości GMclan i nic takiego nie znalazłem możesz wrzucić jeszcze raz? Znalazłem tylko temat. Może ty wiesz gdzie to jest dasz odnośnik, link, odsyłacz czy jak to tam nazywasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi