GMcliker Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Witam . Chodzi mi o weapon bar jak w worms. Nie wiem jak zrobić to wybieranie broni w jak najmniejszej ilości obiektów. Proszę o pomoc. Za wszystkie wasze starania z góry dziękuję :-). Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 A może użyć tablicy, hmm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 1. Tablica. 2. Masa obiektów nieustannie przestawiających się na pozycję x+view_xview[0]+xstart,y+view_yview[0]+ystart, posiadająca w drawie draw_sprite_ext(sprite_index,-1,xstart+view_xview[0],ystart+view_yview[0],image_xscale,image_yscale,...) funkcjonujących jak przyciski (tej jakże prymitywnej metody użyłem w JWorms). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Jaklub: to tak chciałem zrobić na początku ale potem pomyślałem o zoptymalizowaniu tego :-0. Pozdro. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi