Radio14 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Witam.Mam taki kod: GML if global.aktualny_tekst<=1 { path_start(path2,6,2,1); } Mam auto i powinno jechać po pathu gdy global.aktualny_tekst jest mniejszy niż 1. Co tutaj jest źle?? Z góry THX :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 może tak GML if global.aktualny_tekst>1 { path_start(path2,6,2,1); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Bassmaster, zrobiłem tak i wogule nie rusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Bassmaster: Mam auto i powinno jechać po pathu gdy global.aktualny_tekst jest mniejszy niż 1. Naucz się czytać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 To jest źle że masz mniejsze-lub-równe (<=) a nie mniejsze (<) Wskazówka: Przypominam że path_start daje obiekt na początek ścieżki i rozpoczyna ruch, więc do stepa nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Zrobiłem tk jak mówiłeś Harrrry ale dalej jest tak samo. ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 To zwróć uwagę na moją wskazówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Mam ten kod w Event Create. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 No to wszystko co miałem do powiedzenia. Przy tej ilości danych które podałeś tylko tyle mogę ci pomóc ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Mogli byście poprawić ten przykład??TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 https://gmclan.org/up2426_11_123.html kod, który uaktywnia się po czasie nie może być w create dałem go do stepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Dzięki Morrowind. Mam jeszcze jedno pytanko. Jak zrobić aby auto które porusza się po pathu dotknie innego auta to oba na chwilę zwolnią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 dodaj w kolizji z tym obiektem GML speed=3//np. powinno działać moim zdaniem nie napisałem wszystkiego kodem bo pisze ze szkoły i nie chce cie pomylić EDIT: co tu jest do zaraportowania? Kod napewno działa poprawnie, wystarczy logicznie pomyśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Zrobiłem tak ale wtedy gdy auta się zderzą to zwalniają i jadą wolniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis2 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Zrobiłem tak ale wtedy gdy auta się zderzą to zwalniają i jadą wolniej. GML (Kolizja) speed-=0.2 GML (Step) if speed>4 //normalna predkosc { speed=4 } GML (Step) if distance_to_object(samochod)>2 { speed+=0.5 } GML (Step) if speed<1 speed=1 Mi się wydaje, że dobrze ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Nie działa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 GML path_speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi