m@rcixxx Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Mam taki problem: Za pomocą string pokazuję zmienną na ekranie i nie wiem jak zrobić, żeby nie pokazywało ułamka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 A możesz pokazać ten kod? Bo nie za bardzo rozumiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Musisz zaokrąglić: GML round(x) //zaokrąglanie wartość x. floor(x) //zaokrąglanie wartość x w dół. ceil(x) //zaokrąglanie wartość x w górę. Tylko czemu w pytaniach dla zaawansowanych ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Musisz zaokrąglić: GML round(x) //zaokrąglanie wartość x. floor(x) //zaokrąglanie wartość x w dół. ceil(x) //zaokrąglanie wartość x w górę. No dobra i co mam niby z tym zrobić (gdzie to dać) ? Można to inaczej zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 A co że się tak zapytam nie pasuje ci w tym kodzie ? Np masz wartość: GML punkty=96.2344 I tam gdzie wpisujesz stringa to zamiast: GML string(punkty) dajesz: GML string(round(punkty)) lub: GML string(floor(punkty)) albo: GML string(ceil(punkty)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 ehhhh..... powiem szczerze: tępy jesteś. Chcesz tylko gotowego kodu... GML draw_text(5, 5, string(round(zmienna))); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 ehhhh..... powiem szczerze: tępy jesteś. Chcesz tylko gotowego kodu... GML draw_text(5, 5, string(round(zmienna))); To ja powiem szczerze : Jeśli teraz NIE dostaniesz BANA albo chociaż WARNA to to forum to Ch**nia, bo nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi takie jak twoja. I nie zmieniaj teraz posta. A pytam się bo nigdy tego nie używałem. Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Sory za to ale muszę: Muahahahahahahahahszahszhshashzhhsheheheheh !!!!! Ulżyło mi, a teraz słuchaj jak czegoś niekumasz lub jesteś tępy to wypi**laj z tąd, parę osób chce ci pomóc a ty ich masz za nic. Znajdź se jakieś forum o pokemonach lub idź coś zhaxić a nie zawracasz wszystkim dupę takimi pierdołami. Skończyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Sory za to ale muszę: Muahahahahahahahahszahszhshashzhhsheheheheh !!!!! Ulżyło mi, a teraz słuchaj jak czegoś niekumasz lub jesteś tępy to wypi**laj z tąd, parę osób chce ci pomóc a ty ich masz za nic. Znajdź se jakieś forum o pokemonach lub idź coś zhaxić a nie zawracasz wszystkim dupę takimi pierdołami. Skończyłem. Cieciu po pierwsze to podziękowałem, po drugie tylko tak dopisałem bo kiedyś za takie coś ja dostałem bana tylko, że ja miałem rację. No i pewnie bana nie dostanie za wyzywanie bo ma dużo *****ych prostokoncików. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Sory za to ale muszę: Muahahahahahahahahszahszhshashzhhsheheheheh !!!!! Ulżyło mi, a teraz słuchaj jak czegoś niekumasz lub jesteś tępy to wypi**laj z tąd, parę osób chce ci pomóc a ty ich masz za nic. Znajdź se jakieś forum o pokemonach lub idź coś zhaxić a nie zawracasz wszystkim dupę takimi pierdołami. Skończyłem. Cieciu po pierwsze to podziękowałem, po drugie tylko tak dopisałem bo kiedyś za takie coś ja dostałem bana tylko, że ja miałem rację. No i pewnie bana nie dostanie za wyzywanie bo ma dużo *****ych prostokoncików. Temat zamykam. Pan numer 1 oraz Pan numer 2 odpoczną sobie tydzień od GMClanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi