Radio14 Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Jak zrobić nitro? Chce aby był pasek np. zielony i gdy wcisne alt to pasek zaczyna się kończyć, a gdy puszcze to zacznie się ładować? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 No tak.,.. GML //create nitro=100 //gdy nacisne spacje nitro-=1 //gdy puszcze spacje if nitro>=100 {nitro+=1} //draw draw_text(x,y,"Nitro:" + string(nitro)) nie pamiętam kodu na narysowanie paska. Gdy trzymasz spacje nitro sie odejmuje, gdy pusczasz to się nie odejmuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Ale jak tak zrobie to po puszczeniu spacji nie dodaje nitra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 GML if !keyboard_check(vk_space) and nitro<100 { nitro+=1 } ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 A no źle zrobiłem wiem zaraz Ci dam przykładzik :) Wezyr Twój kod też troche zły bo może mu bez przerwy nitro dodawać. masz https://gmclan.org/up4547_12_nitro.html powinno działać na nie zarejestrowanym gm7 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Ja używam wersji 6.1 zarejestrowanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Więc będzie działać i na twoim... <_< Ludzie, to chyba logiczne, że coś "słabsze" będzie działać na czymś "lepszym"... I nie chwal się tak, że masz seriala ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Dobra masz przykład z paskiem na klockach :) https://gmclan.org/up4547_12_nitrofggfgf.html I nie chwal się tak, że masz seriala happy.gif to do mnie? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 dzięki bassmaster ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi