lenin Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Zacznę od początku. Nabyłem nowego kompa, bez dysku twardego i napędu CD. Podłączyłem dysk twardy i napęd ze starego kompa, jednak wogóle napędu nie chce mi wykrywać. Fakt, można otwierać i samykać szufladkę, dioda kontrolna też się świeci przy wczytywaniu dysku i tyle;/ Ustawiłem bootowanie na cd rom, jednak Wyskakuje jedynie info, żeby miej więcej 'podłączyć sprzęt, który ma być botowany'. Jak go podłączyłem? Praktycznie tak samo jak w starym kompie, tj. kabel HDD, i jeszcze jeden kabel, który podłącza się także pod dysk. Do tego ze starego kompa musiałem przełożyć jeszcze kabelek do napędów, którego nie było. I co najciekawsze, gdy tak podłączę napęd, nie wykrywa mi wtedy nawet dysku twardego (bez napędu wykrywa). Ktoś ma jakieś pomysły (ew. miał ten sam problem)? Przez to wszystko windowsa nie mogę zainstalować i sprawdzić nowej machiny;/ ps. sorki za chaotyczny post E: Dobra spytałem kumpla, i stwierdził, że to może być wina taśmy (tego kabla hdd), i że nie można podłączyć dwóch urządzeń pod niego. Pytanie - co robić? :( E2: Chyba znalazłem odpowiedź - zworki. Jeszcze nie sprawdzałem, czy działa. Jak coś to dam znać :) Narazie nie zamykam, może ktoś coś dorzuci od siebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Jeśli Ci nie wykrywa dysku, a wykrywa CD, a jak odłączysz CD to wykrywa dysk to znaczy, że na 100% zworki. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 22 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Prawda zworki, już działa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi