mskziomek Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Mam problem, robie gre (np. czołg i lufa) problem jest taki że mam 2 objekty 1 czołg 2 lufa jak jade czołgiem to lufa stoi w miejscu co mam zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 W lufie: GML x = czołg.x; y = czołg.y; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Niewydajnie jest robić dwa obiekty. Rysuj lufę w czołgu: GML draw_sprite_ext( lufa, 0, x, y, image_xscale, image_yscale, kierunek_lufy, image_blend, image_alpha ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mskziomek Opublikowano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 czyli że w miejscu czołg mam wpisać object kturym jest czołg? ale w jakim evencie wpisać? bo jak wpisalem w create to nic nie dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Tak. Step. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mskziomek Opublikowano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Niewydajnie jest robić dwa obiekty. Rysuj lufę w czołgu: GMLdraw_sprite_ext( lufa, 0, x, y, image_xscale, image_yscale, kierunek_lufy, image_blend, image_alpha ); (napisalem przykład czołg i lufa) ja robie że samochodową strzelaninke i że np. na dachu jest ta lufa a mam zrobione że lufa kieruje sie w strone myszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mskziomek Opublikowano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 ok już działa :thumbsup: THX zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Tak, fajnie że zamknąłeś. Post nic nie wnosi do tematu. Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi