fisz7 Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Mam spory problem chce aby jak ktos nacisnie "A" w grze to pojawia mu się inny obrazek ale tylko chwilowo np. na 0.5 sekundy. To wszystko proszę o odpowiedzi :rolleyes: Oczywiście w odpowiedziach piszcie jak to zrobić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 ale ten obrazek gdzie ma się pojawić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 event Step: GML if(keyboard_check_pressed(ord("A")))sprite_index=sprSkacze event Animation End: GML sprite_index=sprStoi Tak to sie robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisz7 Opublikowano 7 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 event Step: GMLif(keyboard_check_pressed(ord("A")))sprite_index=sprSkacze event Animation End: GMLsprite_index=sprStoi Tak to sie robi a gdzie jest animation end?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 event Step: GML if(keyboard_check_pressed(ord("A")))sprite_index=sprSkacze event Animation End: GML sprite_index=sprStoi Tak to sie robi Albo: GML if(keyboard_check_pressed(ord("A"))) && !sprite_index=nowysprite {sprite_index=nowysprite alarm[0]=0.5*room_speed} i alarm0 GML sprite_index=starysprite Możliwe, że coś poknociłem, ale takim sposobem dowolna animacja utrzyma się pół sekundy, nie ważne czy się dokończy, czy powtórzy kilka razy Edit: pewnie się już spóźniłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi