Exigo Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Czy to prawda że komp się 'tnie' lub po prostu dłużej włącza jeśli się nawali czcionek do folderu "Fonts"(w windowsie)? A i jeszcze jedno... czy jest jakiś menadżer do operowania czcionkami?... złóżmy że mam folder, i chcę poprzeglądać sobie czcionki(jest ich dużo). Niestety osobne uruchamianie jakoś długo się schodzi. Po prostu żeby w tym 'menadżerze ' była lista, i pokazane przykładowe napisy... - taki prosty interface. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Najprościej w Wordzie przeglądnąć fonty^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 No ale bym musiał wrzucić wszystko do folderu "Fonts" w Windowsie, no a słyszałem, że podobno sporo fontów w tym folderze spowalnia komputer. PS: Nadal nie znam odpowiedzi na pierwsze pytanie. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Niedużo, lecz zawsze coś... GIMP mi sie długo odpala przez nowe czcionki... Komp też :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Jak pytałem, to może istnieje jakiś menadżer czcionek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Pierwszy wynik z googla http://www.ampsoft.net/utilities/FontViewer.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 A jak oceniacie ten program?... jest hm..., "sprawdzony", albo może : "Czy sprawdził się w waszym przypadku".. o. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 My nie mamy takich problemów... <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Tak ciężko sprawdzić jak działa? 3 minuty roboty ;d A poza tym zbyt wielkiego wyboru w programach nie masz, więc nie pytaj tylko korzystaj :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Ja tam polecam IrfanView. Świetna przeglądarka zdjęć, filmów, muzyki, a czcionki też pokazuje. Zresztą, zazwyczaj starczy kliknąć dwukrotnie na pliku czcionki i się pokazuje takie okienko z Windowsa, jak dana czcionka się prezentuje. Wiem, że nie chcesz tego Windowsowego, ale spróbuj się przekonać :) . A jak nie, to Irfanview. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 O..., wiem: Kojarzycie program "Polskie czcionki"?... coś w tym stylu, że są one podzielone na kategorie, wybiera się czcionkę, po czym klikasz aby ją zainstalował.. najlepiej żeby działał też na odwrót (usuwał). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Września 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Czy to prawda że komp się 'tnie' lub po prostu dłużej włącza jeśli się nawali czcionek do folderu "Fonts"(w windowsie)? A i jeszcze jedno... czy jest jakiś menadżer do operowania czcionkami?... złóżmy że mam folder, i chcę poprzeglądać sobie czcionki(jest ich dużo). Niestety osobne uruchamianie jakoś długo się schodzi. Po prostu żeby w tym 'menadżerze ' była lista, i pokazane przykładowe napisy... - taki prosty interface. Oczywiście. Im więcej czcionek, tym system operacyjny dłużej startuje, wolniej odpalają się programy edytorskie itd. Co do kwestii menedżera, to nie wiem jak to jest z amatorskimi programami czy innymi darmówkami, ale np. pakiety typu Corel Suite czy Adobe CS mają do tego odpowiednie dedykowane narzędzia, właśnie po to by w profesjonalnych studiach nie zamulać tak komputerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Osobiście mam Adobe ale nie widziałem tam jakiegoś menedżera... chociaż, mam na oku Adobe Bridge. Czy służy on też do przeglądania czcionek? Mam ten program, ale takiego 'trybu' nie zauważyłem. Może wiecie coś na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi