Ali Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam mam taki problem : Obiekt młot jeździ w górę i w dół miażdżąc wszystko co jest pod nim a jeżeli wejdzie pod niego obiekt Gracz to chcę aby można było podnieść ten młot wciskając 10 razy klawisz spacja w 3 sekundy wtedy podnosił by się on do góry i blokował się na 15 sekund proszę o klocki lub kod EDIT - drugie pytanie : jak zrobić podkładanie dynamitu (animację mam) a chodzi o zniknięcie obiektu znajdującego się pod dynamitem (dynamit jest 'wbudowany' w Hero) wciskam [ SHIFT ] i tam zostaje czerwony klocek odczekuje 3 sekundy i BUM niema pozycji pod dynamitem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 mógł by mi ktoś pomóc ?? to bardzo ważne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 1. alarmy + logiczne myslenie (+ ew. dokumentacja) 2. zrób obiekt wybuch. przy kolizji obiektow do zniszczenia z obiektem wybuch, usuwaj je. najprostszy sposób, raczej zrobisz sam, trudniejszego nie daje, bo bys prosił o kod, a nie mam teraz czasu no Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 tylko jak zrobić umieszczanie obiektu obok postaci o 16 pixieli jeżeli patrzy w prawo to o 16 w prawo jeżeli w lewo to 16 w lewo porszę o klocki lub kod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Domyślam się że widok platformowy. //w evencie wciśnięcia shifta if sprite_index(sprite_w_lewo) instance_create(x-16,y,obj_bomba) else instance_create(x,y-16,obj_bomba) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi