pawelpc Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Jestem noga w GML więc jak te pytania są głupie to się nie śmiejcie i pracuje w GM 5.0. 1.Chciałbym się dowiedzieć jak zrobić aby za pomocą rejestru blokować niektóre funkcje gry. 2.Jak stworzyć pasek życia wrogowi aby gdy się go już zabije zdezaktywować inny objekt. 3.jak zrobić opcje gry (takiej w meny gry) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 2.szukajka -_- GML //w create obiektu zycie=100 //w miejscu gdzie ma tracić życie zycie-=20 //w stepie if zycie<=0 { instance_deactivate_object(obj) instance_destroy } 3. Zależy czego dokładniej potrzebujesz, czyli jakie opcje chcesz tam umieścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 w tym jak zniszczyć ten inny objekt pokazuje się błąd że nie może rozpoznać polecenia 3.graficzne (rozdzielczość itp.) dzwięki (głośność) i jak by się dało klawisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 w tym jak zniszczyć ten inny objekt pokazuje się błąd że nie może rozpoznać polecenia Podaj pełną treść błędu -_- GML window_get_height=ilość_pikseli_w pionie window_get_width=ilość pikseli_w_poziomie to odpowiada za rozdzielczość ekranu. A z resztą to zaraz pokombinuję ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 ERROR at line 1 pos15: Unknown function or script: instance_deactivate_object a jak by to zamienić na instance_change(,destroy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 ERROR at line 1 pos15: Unknown function or script: instance_deactivate_object hmm dziwne :o a co wstawiłeś w nawiasie jako nazwę obiektu? a jak by to zamienić na instance_change(,destroy) chodzi Ci o coś takiego: GML with(obiekt) instance_destroy() ? w miejsce 'obiekt' wpisujesz nazwę obiektu, który ma być zniszczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 aha. a do tego rejestru potrzebuje nowszego GM? czy da się na tym? jako nazwę obiektu wpisałem "scianaa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 zmien na nowsza wersje bo mi sie wydaje ze 5 nie ma tych funkcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 chciałem dokończyć w 5.0 jak zaczołem dobra to przeniose się na 7.0 pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 1.https://gmclan.org/index.php?wiki&wart=58 poczytaj a pozniej zapisz do rejestru zmienną blok=0 a jak bedziesz chcial blokować ustawiasz na blok=1 a w grze przed tym co mozna blokować daj if block=0 ;f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 a jakby zrobić do gry menu z urzyciem surfaces Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 http://www.gmclan.org/index.php?sciagnijplik=116 Tutaj masz przykład, ale zmień tego Gm-a 5.0, bo w nim za wiele nie zrobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 GM 5.0 SuX jak już to ściągnij 6.1(dobreprogramy/gmclan) / 7.1(yoyo) pro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 mam 7.0 pro ale dokończę chociaż tą wersję gry na 5.0 a jak zrobić highscore na fullsceenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Skąd masz wersje pro?? Ja też chce mieć:) 1. Highscore masz w actionsach 2. A co do fullscreen wybierasz Global settings i w graphic masz pierwszą funcje Start in fullscreen mode Bynajmniej w GM 7.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 ale w fullscreenie mi się nie pokazuje highscore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Jak to ci się nie pokazuje?? Zobacz czy na pewno masz highscore użyty w dobrym evencie. EDIT. Mi wszystko działa bo sprawdzałem. A ty masz w ogóle jakiś licznik punktów. No bo ten highscore działa tylko na te punkty z akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 zobacze na 7.0 zobaczyłem i działa, w 5.0 poprostu nie wyskakiwało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez94 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 zobacze na 7.0 zobaczyłem i działa, w 5.0 poprostu nie wyskakiwało Kup najlepiej wersję PRO. Niektóre rzeczy nie działają na niezarejestrowanej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 mam 7.0 pro naucz sie czytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 jak do przykładu kol. Pieter6 zrobić coś co się w to strzela aby jakoś reagowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 robię prosty programik do odtwarzania CD Audio i da się aby sprit'em był pokazywany numer piosenki :helpsmilie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 po co spritem? GML draw_text(x,y,string(zmienna z numerem piosenki); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 po co spritem? GML draw_text(x,y,string(zmienna z numerem piosenki); zrobiłem sprity do innej rzeczy a tak będzie ładniej wyglądać wie ktoś jak ztobić przewijanie ja kombinuje i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 jakie przewijanie ? ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 przewijanie piosenki się da zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 szkoda a sprity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Da się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpc Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 a jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi