gorky Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Witam ! Nie wiem jak zrobić zapadającą się platformę , ale po jakimś czasie wejścia na nią ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 ... Alarmy? Kolizja: GML alarm[0] = room_speed * 1.5; Alarm 0: GML gravity = 6; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 GML //w create platformy spada=false //w kolizji z obiektem alarm[0]=30 //w alarm 0 spada=true //w stepie if spada=true vspeed+=0.01 //albo -= nie pamiętam dokładnie w która stronę to idzie;/ E: heh dziadek prościej to zrobił ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 GML //STEP if(place_meeting(x,y-1,hero)) //jeśli platforma wykrywa bohatera nad sobą alarm[0]=30 //odlicza 30 klatek //ALARM 0 vspeed=10 //i zaczyna spadć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 GML //w create platformy spada=false //w kolizji z obiektem alarm[0]=30 //w alarm 0 spada=true //w stepie if spada=true vspeed+=0.01 //albo -= nie pamiętam dokładnie w która stronę to idzie;/ E: heh dziadek prościej to zrobił ;d Zrobiłem tak i mi sie zapada platforma :/ A to wszystko u platformy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 @Platyna Źle, bo alarm bedzie sie caly czas wlaczal i w koncu nic z tego nie bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zrobiłem tak i mi sie zapada platforma :/ A to wszystko u platformy ?? No chyba w końcu chciałeś, żeby się zapadała nie :huh: .... ta wszystko do platformy -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 @Platyna Źle, bo alarm bedzie sie caly czas wlaczal i w koncu nic z tego nie bedzie. Ach punkt dla ciebie ;) GML //STEP if(place_meeting(x,y-1,hero)&&alarm[0]<1) //jeśli platforma wykrywa bohatera nad sobą alarm[0]=30 //odlicza 30 klatek //ALARM 0 vspeed=10 //i zaczyna spadć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 A ja chce żeby sie usuwały ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Jak mają się usuwać to: GML //STEP if(place_meeting(x,y-1,hero)&&alarm[0]<1) //jeśli platforma wykrywa bohatera nad sobą alarm[0]=30 //odlicza 30 klatek //ALARM 0 instance_destroy() //i znika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 A ja chce żeby sie usuwały ^^ Czyli co? Chłopie zdecyduj się w końcu, bo inaczej jak Ci mamy pomóc;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Bo chodziło o takie coś jak zapadnia ^^ a nie zapadające , sorka za źle sformułowane pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi