Shockah Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Mam problem z sesjami na stronie, którą tworzę. Zrobiłem logowanie do Panelu Administracyjnego. Ok, na localhoście wszystko działa. Ale gdy wrzuciłem na serwer (ovh.org), to w ogóle przestało logować. Znowu wywala formularz logowania. Podobnie miałem z ciasteczkami, dla testu zrobiłem logowanie na nich, i było to samo. Logowanie: session_start(); (...) if (isset($_SESSION['zalogowany'])) { (...) } else { if (isset($action)) { if ($action == 'login') { if ($passw == $pass) { $_SESSION['zalogowany'] = "tak"; echo ' <center>Hasło prawidłowe.<br><a href="admin.php">Przejdź dalej.</a></center> '; } else { echo ' <center>Podane hasło jest nieprawidłowe.<br><a href="admin.php">Wróć.</a></center> '; } } } else { echo ' <big><b>Logowanie</b></big><br><br> <form action="admin.php" method="post"> <input type="hidden" name="action" value="login" /> <center><input type="password" name="passw" value="" /> <input type="submit" value="Zaloguj" /></center> </form> '; } } Pierwszy raz bawię się w PHP tak na poważnie, więc nie wiem jak to rozwiązać i w czym tkwi problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Wydaje mi się ok, sam słabo znam PHP ale nie widzę tu błędów - spróbuj na jakimś innym serwerze, yoyo.pl, lua.pl czy coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Właśnie zapomniałem wspomnieć, że na yoyo.pl też nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Widocznie, na tych hostingach register_globals są wyłączone... -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Dobra, to dlaczego można spokojnie zainstalować na nich takiego PHP-Fusion? I jeśli register_globals są wyłączone, to jak mam zrobić te sesje, żeby działały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 wtf? wiesz do czego to w ogóle jest? Nie używaj $action, tylko $_POST['action'] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 No jak mówiłem - pierwszy raz na poważnie używam PHP. Dzięki za pomoc. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi