zbysheck Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Założyłem sobie hosta na pdg.pl, wsadziłem na niego wordpressa no i trzeba teraz zrobić bazę MySQL i KOMPLETNIE nie wiem jak się do tego zabrać. Ktoś może pomóc/doradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 w archiwum powinien być plik .txt z informacją o instalacji wordpressa ;) Tam są zawarte praktycznie wszystkie informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Instalacja przebiega automatycznie, wystarczy podać tylko serwer, bazę danych, użytkownika i hasło. Tabele utworzą się automatycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 już mi kumpel pomógł ale teraz wyskakuje mi przy próbie zalogowania takie cuś: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/zbysheck/domains/zbysheck.pdg.pl/public_html/Wordpress/wp-config.php:1) in /home/zbysheck/domains/zbysheck.pdg.pl/public_html/Wordpress/wp-login.php on line 202 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/zbysheck/domains/zbysheck.pdg.pl/public_html/Wordpress/wp-config.php:1) in /home/zbysheck/domains/zbysheck.pdg.pl/public_html/Wordpress/wp-login.php on line 214 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/zbysheck/domains/zbysheck.pdg.pl/public_html/Wordpress/wp-config.php:1) in /home/zbysheck/domains/zbysheck.pdg.pl/public_html/Wordpress/wp-includes/pluggable.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/zbysheck/domains/zbysheck.pdg.pl/public_html/Wordpress/wp-config.php:1) in /home/zbysheck/domains/zbysheck.pdg.pl/public_html/Wordpress/wp-includes/pluggable.php on line 694 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Najprawdopodobniej błąd z ciasteczkami, zobacz czy hosting je obsługuje. Ew. ściągnij inną wersję i przetestuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Już znalazłem przyczynę. Plik wp-config.php był kodowany w Unicode a nie w ANSI :D geez, nigdy bym nie pomyślał że takie cuś może tak dużo zepsuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Najprawdopodobniej błąd z ciasteczkami, zobacz czy hosting je obsługuje. Huehehe :lol2: Dzisiaj nie prima aprillis x[ Co ty za przeproszeniem gadasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Huehehe :lol2: Dzisiaj nie prima aprillis x[ Co ty za przeproszeniem gadasz? Taki błąd wyświetla się kiedy nie poprawnie wyślesz ciasteczka, np. spróbuj zapisać ciastko ze środka skryptu - nie da się, musi być wysłane na początku. Więc nie wiem co cię tak rozbawiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 #up No napewno, slyszales o funkcjach typu ob_start ? Sluchaj bledy te wywala poniewaz php wysyla dane do przegladarki `na zywo` i dlatego jesli wczesniej dasz output danych HTML ( czy tam kolwiek czego chcesz ) a potem wyslesz header ciasteczek to niestety wywali blad, wiec nie biadol ze `jakis hosting moze nie obslugiwac ciasteczek`, paranoja. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi