MisieK-GM Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Tytył: Przykład chodzenia i skakania w Top-Down Opis:Jest to przyklad skakania w top down i chodzenia, obrut w strone myszki, chodzenie W, S, A, D skok przyciskanie lewego przycisku myszy, kiedy pasek sie zapelni nastapi skok. Przyklad napisany w 100% przezemnie ;) Enjoy! ;) Download: Nie mam linku do starej wersji Nowa wersja z przeskakiwaniem przeszkod do pobrania Tutaj EnjoY! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belcik Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 jakoś bez sensu to skacze...jak mam to zastosować do gry co się idzie z boku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Jak to jak zastosowac ;P napisac samemu ;p to jest do gry top-down ;P, moge jeszcze ewentualnie dodac skok przez przeszkode ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belcik Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 ale jak mi się naładuje ten pasek to ten hipek się pokazuje kilka pixeli w przód,tak ma być? czy ja mam źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 tak ma byc, on poprosyu tak jakby szybko tam idzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Sory za doublepost'a ale dodaje nowa wersje ;) link do pobrania w pierwszym poscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 przykład średni, za duża prędkość przy skoku powoduje,że heros pojawia się w danym miejscu zamiast przesuwać się do niej (fakt, łatwo to zmienić) Do tego mógłbyś np. dodać skalowanie sprita przy skoku. I dobrze, że dodałeś chodzenie na boki, czasem niektórzy się o to pytają ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Ale jak dam mniejsza predkos to blizej skacze ;P bo skok jest wykonywany po ustawiniu skok na 100 a to sie rowniez odrazu zmienia na zero, muglbum to poprawic i dorobic skalowanie, ale nie mam czasu, moze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 cienkie to to, 30 sekund kodzenia ;) początkującym sie przyda i teraz uważaj bo to ważne: ta postać nie skacze tylko sie teleportuje xD upłynnij to i jako taką animacje dodaj ;P na razie 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 No ta postać się poprostu przesuwa o kilka pixeli , 2/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi