gorky Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam ! Jak zrobić żeby spirit maił swoje kąty to znaczy jak jest na obrazu żeby nie było białego miejsca za nim a jak ma być to niech jak skacze do góry bohaterem żebym nie obijał się o to białe pole za spiritem którego narysowałem Przykład : http://img501.imageshack.us/img501/6387/dsc00116gm5.jpg Proszę o pomoc ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rakson Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Musisz wybrać sprite który będzie służył jako maska http://img227.imageshack.us/img227/9193/addswdhg7.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Nie chciałem zakładać nowego tematu więc napiszę tu : mój kod na poruszanie się if( keyboard_check( ord('W') ) ) { if( place_free( x, y - 2 ) ) y -= 2; } else if( keyboard_check(ord('S')) ) { if( place_free( x, y + 2 ) ) y += 2; } if( keyboard_check( ord('A') ) ) { if( place_free( x - 2, y ) ) x -= 2; } else if( keyboard_check( ord('D') ) ) { if( place_free( x + 2, y ) ) x += 2; } jak do tego dodać oddzielne sprity kierunków a jaśniej : wciskam A sprit w lewo wciskam D sprit w prawo itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 @up: Jaa.... nie no warna powinieneś dostać. Rozumiem dobre chęci, ale to nie ma nic wspólnego z tematem. A jak założysz nowy temat to chociaż jakiś user to znajdzie. Zresztą sam to mogłeś znaleźć bez problemu. I nie pomogę ci, powiem ci jak korzystać z wyszukiwarki. 1. Wchodzisz TUTAJ 2. Wpisujesz szukaną frazę, np. "zmiana sprita" 3. Przeglądasz wyszukane tematy. 4. Heh :P W drugim temacie na liście sam dałem odpowiedź :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 niedałeś. myślisz że z niej nie korzystam?? mylisz się :D Wiem że służy do tego sprite_index ale niewiem w którym miejscu go wpisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Czyli nie rozumiesz kodu. Wpisujesz tam gdzie sa zmiany po wcisnieciu przycisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Wiem że służy do tego sprite_index ale niewiem w którym miejscu go wpisaćTo znaczy albo, że jesteś kompletnym idiotą, albo, że kłamiesz. Jeśli byś wiedział, że pisząc sprite_index = nazwa_sprita zmieniasz sprita to byś wiedział, gdzie tego użyć. Jest jeszcze jedna opcja: ten kod ruszania nie jest twój :P PS: A, właśnie. "niewiem" piszemy osobno :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 akurat w moim temacie a tą maske u kogo mam zrobić i kogo wybrać tam ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam ! Jak zrobić żeby spirit maił swoje kąty to znaczy jak jest na obrazu żeby nie było białego miejsca za nim a jak ma być to niech jak skacze do góry bohaterem żebym nie obijał się o to białe pole za spiritem którego narysowałem Przykład : http://img501.imageshack.us/img501/6387/dsc00116gm5.jpg Proszę o pomoc ^^ chodzi o to białe pole pod platformą? A zaznaczyłeś w edycji sprita transparent? ( bo chyba mi się wydaje, że tu o to chodzi w tym temacie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Tak zaznaczyłem i nadal to samo ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Przeciez kolor przezroczystosci to lewy dolny rog a ty masz tam czerwony wiec jakim cudem ma zniknac ten bialy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Musisz wybrać sprite który będzie służył jako maska http://img227.imageshack.us/img227/9193/addswdhg7.png Nie dział jeszcze gorzej jest bo po lewej stronie jest taki odstęp ze w powietrzu chodzę a po prawej tak samo Taa ale to specjalnie żeby pokazać !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ali Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 moje pytanie jest rozwiązane dzięki za wszystko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 moje pytanie jest rozwiązane dzięki za wszystko :D Napisałeś w nieswoim temacie ( powinien być ostrzeżenie ) a tu jeszcze piszesz dzięki za wszystko jak mogłeś wcześniej ?? PS : No to pomoże ktoś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 To jak to zrobić ?? Bo i tak widać to białe , bo chce zrobić Spirites i na nim jeszcze jeden pierwszy byłby ozdoba a drugi bohaterem ale na tym pierwszym widać białe z drugiego ( bohatera ) ;/ Edit# Już dział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi