M1513Q Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witajcie ;) jak zrobic ruch w lewo i prawo przy zmiennym direction hero? taki mam kod w step: GML image_angle=direction direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y) if keyboard_check(ord('W')) { mp_potential_step(mouse_x,mouse_y,4,true) } if keyboard_check(ord('S')) { mp_potential_step(mouse_x,mouse_y,-4,true) } I to jest chodzenie do proszu w strone myszki i do tylu rowniez w strone myszki, a ja chce zebytchodzil jeszcze w prawo i w lewo gdy gracz sie obraca=zmienia direction, Oto mi chodzi: obrazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Użyj może motion_add() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 można także wykorzystać do tego lengthdiry ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Dodaj jeszcze to do stepa. Sprawdzałem, działa :) GML if keyboard_check(ord('A')) { x+=lengthdir_x(4,direction+90) y+=lengthdir_y(4,direction+90) } if keyboard_check(ord('D')) { x+=lengthdir_x(-4,direction+90) y+=lengthdir_y(-4,direction+90) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Dzieki ;) Zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi