tomalas Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Tytuł: Path of Power: Tournament ver. 0.1 Gatunek: Top-down Multiplayer Magic Game ;] Opis: Path of Power: Tournament jest grą multiplayer w której wcielamy się w maga walcząc na arenie z innymi graczami. Gry raczej nie dokończę stwierdziłem, że nie ma sensu tyle się męczyć żeby ludzie pograli jeden dzień. A robienie gry multiplayer jest strasznie nudne już potem. Gra jest bez dźwięków bez menu. Wszytko obsługujemy w pliku config.ini UWAGA !! Przed włączeniem gry! Włącz plik config.ini i ustaw swoje czary oraz nazwę gracza i swój ubiór. Następnie zapisz zmiany i uruchom grę. Ta wersja jest w fazie początkowej. I jak już wspomniałem lepszej raczej nie będzie. KLAWISZOLOGIA: W,S,A,D - Poruszanie się (niestety wersji dla leworęcznych nie ma) SHIFT trzymamy - sprint LPM - Tworzy aktualny czar KOLKO MYSZY - Zmiana czarow ENTER - rozpoczecie pisania na chacie / wyslanie wiadomosci F1 - Score Table (Wyniki) F4 - Zmiana full screen / window F9 - Screen z gry ESC - wyjscie z gry Download:Link usunięty za dużo bugów serwa zamykam. Rozmiar pliku: 2341KB Autorzy: Programowanie: Tomalas Fabuła: Tomalas Grafika: Tomalas Muzyka: Brak Screeny: https://gmclan.org/up603_5_screenshot100.html https://gmclan.org/up603_5_screenshot101.html SERWER: W chwili otwarcia tego tematu uruchamiam serwer nie wiem ile będzie działał. IP i PORT jest w configu ustawione. Enjoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Wieje nudą, w dodatku mocne lagi. Daje 3 gwiazdki w czym odbierasz wysyłasz pakiety ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Hmm, wtf? Na początku ładnie mnie zalogowało, chodziłem normalnie, a jak ponownie włączyłem to trochę przeryp był. Dobra dam 4. Zrób fabułę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Że wieje nudą to wiem rozgrywka miała być trochę bardziej dynamiczna... no ale nie dokończyłem... po prostu dałem to co mam... Jeżeli chodzi o fabułę jak może być w tej grze fabuła ? Lagi mogą być bo mam lana w domu i nie tylko ja korzystam z neta a internet też nie mam super szybki... więc trudno ;[ Serwer na nowo chodzi musiałem wyłączyć na chwile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Hm. Nawet gra jest ciekawa. Szkoda że nie ma jakiejś muzyczki lub dźwięków. Grafika nawet fajna. Podobają mi się czary ;p Szczególnie Greatball. Jak wyżej, są niezłe lagi. Przy puszczeniu czaru, robi się on dopiero po paru sekundach. Gra jest ogólnie ciekawa. Dokończ ją ;p Zabiłem kogoś z combo Fireballi. Ktoś stał, puściłem fireballe, dostał z wszystkich i padł ;p Zagrałbym bez lagów z większą ilością osób. I jeszcze jedno. Jak weszło parę osób, po kilku minutach wyskoczyła mi informacja "Server is full" a po kilku następnych minutach wyskoczyła podobna informacja(nie pamiętam jaka) i gra wyłączyła się. Dam 4/5 bo wreszcie coś dobrego ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 A właśnie co do tych czarów po kilku sekundach... Nie wiem dlaczego ale niektóre osoby tak mają, a nie które nie... Grałem z beta testerami trochę wcześniej i na trzy osoby dwie grały normalnie a jedna miała to co Ty... Najgorsze jest to, że nie mam pojęcia czym to jest spowodowane... Lepiej by było gdyby wszyscy tak mieli ale tak nie jest ;[ Mózgowałem się nad optymalizacją tego no ale nie wiem nawet gdzie się do tego zabrać... I z tego też powodu chcę porzucić projekt bo stwierdzam, że nawet z 39dll dużo tu nie zdziałam w GM ;[ Wole zabrać się za jakiś projekt single player... Edit: Dość zasadniczy bug... Niektórym czary kompletnie nie działają... (strzela się na biało) Nie dziwie się, że wtedy gra jest bez sensu. Nawet ja strzelam na biało chociaż, zawsze było wszystko ok... Wszystko na moje przez zbyt duże opóźnienie paczek... Dlatego też porzucam ten projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Gra ma mnóstwo błędów, laguje, nie trzyma się kupy, czary nie działają, nie ma innych graczy i potworów itd. Nie przypominam sobie, abym odpalał 3 gry... :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 nom mi też strzela na biało a poza tym wieje nudą ( jakby były dźwięki to by coś polepszyło ), może lepiej by się pykało z kimś. A tak to lipa. 3/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 W tę grę gra się jak w zabugowany single-player, nie widać innych graczy. Więc ocenię jak SP. Gra zasługuje na 2 + 1 za chęć stworzenia MP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 może być fabuła, wystarczy dodać questy i w ogóle jakieś zadania poboczne i zadanie główne. Dzięki wykonywaniu kolejnych questów główne zadanie pomału się wypełnia aż się wypełni. I wtedy powiedźmy nastąpi duży bonus w postaci ileś tam expa albo unikalny item. Jeśli byś chciał mógłbym wymyślić parę questów do twojej fabuły. A co do gry to: Plusy + Chęci + Grafika nie najgorsza + Tkwi w niej jaki taki potencjał, ale (prawdopodobnie) Almorze nie zagrozi Minusy: - Dźwięki - Czary - Kiczowaty serwer to znaczy lagi Ocenka 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi