Drwal Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Niekiedy do tilesetow autorzy dodają różne przydatne obrazki np. monety, gwiazdy, jaja Yoshiego. Czy jest jakiś sposób by je wyciągnąc niż wycicanie pojedynczych obrazków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Najłatwiej otworzyć tileseta w paincie i wyciąć z niego co chcesz. Można się pobawić też w GMie, ale nie wiem czy byś obczaił o co kaman. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Headcrab Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Jednak pozostaję tylko opcja wycięcia obrazków i urzycie efektu ,,Puzzle'' PS.jeśli ten post jest bezsensowny przepraszam przecierz to tylko mój pierwszy post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Jednak pozostaję tylko opcja wycięcia obrazków i urzycie efektu ,,Puzzle'' PS.jeśli ten post jest bezsensowny przepraszam przecierz to tylko mój pierwszy post Wczytujesz tileset jako background, ustawiasz mu "us as tileset". Potem w edycji rooma masz zakładkę "Tiles" i mozesz przez to dodawać obrazki z tileseta do rooma. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Dobrze... ale co wtedy gdy zrobi jak mówił, np. monetę? Przecież w trakcie gry jest oczywiste że po jakimś czasie znika owa moneta, która zostaje zamieniona na punkty, nie?... Z tego co wiem rooma złożonego z tilesetów nie da się edytować "w trakcie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Jeju... monety są małe i można sobie wyciąć,a poza tym to od czego gm ma funkcje do obsługi tilesetów w GML ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi