Gość Kuberion Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 jak zrobic ze jak trzymam lewy przycisk myszy postac obraca sie jak na tym screenie w zaleznosci gdzie mam celownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzin12 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 GML image_xscale=-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 point_direction(mouse_x,y); I tyle, chyba o to ci chodzi Sorry jak zle, pół roku nie pisze w GMie wiec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuberion Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 ok zoboczymy czy bedzie dzialac Edit : ee teraz wogule gra mi sie niechce wlaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 GML dir = point_direction( x, y, mouse_x, mouse_y ); if( dir > 90 ) && ( dir < 270 ) image_xscale = 1; else image_xscale = -1; EDIT: @UP: Nie masz zarejestrowanego GM'a. Create: GML image_speed = 0; Step: GML dir = point_direction( x, y, mouse_x, mouse_y ); if( dir > 90 ) && ( dir < 270 ) image_index = 0; else image_index = 1; W sprite zrób dwie klatki. Jedna z kolesiem obróconym w lewo, druga w prawo i będzie gites ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuberion Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 ok thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Aaaa... Źle mówiłem :P Wystarczy warunek: GML if( mouse_x > x ) image_index = 1; else image_index = 0; zamiast: GML dir = point_direction( x, y, mouse_x, mouse_y ); if( dir > 90 ) && ( dir < 270 ) image_index = 0; else image_index = 1; Sorka, popatrzyłem na inny post i tą samą metodą ci podyktowałem, a przecież można było łatwiej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuberion Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 tylko ze dalej gra mi sie niechce wlaczyc ok juz dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi