trolu122 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 czy mozna zrobić aby participl przechodził z jednego koloru w drugi? chce np zeby smoke było siwe i przechodziło w pomarańcz a potem w zółć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Mozna. Jako kolor daj zmienna i zmieniaj ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Ta, zmienna... a od czego jest funkcja part_type_color3(); ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 to jak to w praktyce zastosowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 part_type_color3(Particle,2958135,5483140,5105329) gdzie Particle to zmienna kierująca z part_type_create() a liczby wiadomo kolory :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 effect_create_above(smoke,x,y,1,c_red) part_type_color3(Particle,c_red,c_yellow,c_blue) czyli jak mam tak to jak to połaczyc? ;/ edit: haha wyszło mi! effect_create_above(smoke,x,y,0,c_red) part_type_color3(Particle,c_red,c_yellow,c_blue) XD XD JUPI! tylko czy to dobrze jest? jak nie trzeba czegos dodac? jak dodam inne efekty to sie nie pogubi? i mozna jakos zrobic zeby smuga była dłuzsza? tzn zeby ten dym tak szybko nie znikał? i był odtwarzany do tyłu? tzn dym zamiast sie rozchodzić to jest duzy i sie kurczy? ale namąciłem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 To ty efekty chcesz zmieniać ? -.- Z efektami tak się nie da. Może użyj particle designera ? Potem wystarczy tylko wkleić exportowane skrypty. EDIT: Lul ! Serio tak sie zmieniło ? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 mm to chyba bede musiał na spritach dym zrobic bo chce zeby łądnie wyszło ;/ nic sie nie zmieniło tylko sie pytam czy tak mozna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Efekty w GM to gotowe skrypty particle... Tak jak mówi Snake pobaw się particle designerem i możesz dojść do tego samego efektu i modyfikować poszczególne parametry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi