trolu122 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 mam sprite trektora jadocego w lewo :P czy jest jakas komenda która obruciła by sprita kiedy traktor jedzie w prawo czy musze zrobić 2 oddzielne sprity? widok z boku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 GML image_xscale=-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 image_xscale = -1 @Edit kurde za pozno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 działa dzieki edit: jednak nie działa :P jedzie w lewo , zmienia kierunek w prawo image_xscale=-1 ale potem jak jedzie znowu w lewo jedzie do góry nogami ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMoEX Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 hmm a co wpisałeś? image_xscale=1 powinno działać (przy wciśnięciu strzałki w lewo) EDIT: przykład(robiony na szybko) https://gmclan.org/up1592_11_przyklas.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 juz wiem czemu było źle ;/ w drawie miałem draw_sprite_ext(sprite_index,-1,x,y,image_xscale,image_yscale,direction,image_blend,image_alpha) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi