Compi Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Witam, prosiłbym o przykład shootera 2d z widoku z boku typu Metal Slug, Abuser. Szukałem 2 godzinki na g(o.0)glach i nic. FAST PLX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Zrób go sam. A potem opublikuj go na GMClan, bądź GMCommunity i zdobądź sławę, kobiety i pasztet. Po za tym co to za filozofia? Weź z FAQ system platformowy i dodaj strzelanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Uwielbiam tą grę :thumbsup: Ale o co ci chodzi? O strzelanie, rzucanie, ciosanie nożem, jeżdzenie w maszynach, spuszczanie gila ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 pewnie o wszystko xf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Strzal i skok do reszty dojde sam xD @EDIT Aha mam grafe tylko skrypty. Np. Strzele w niemca to niech deda i punkty dla mnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Strzal https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...p;hl=strzelanie skok FAQ punkt 13. szukanie nie boli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Jak już opanujesz strzał, to szkopowi w kolizji z twoim pociskiem daj zmiane sprita, pobaw się z alpha (miganie) i potem score+=100. P.S. Chodź wymienimy opinie: Ulubiona postać: Tarma Ulubiona Broń: Flame Shot Ulubiony pojazd: Drill Slug Ulubiona animacja bohatera: jak przy krawędzi zwisa gil/jak Eri lub Fio po kolizji z toksycznymi odpadami tracą całe ubranie :P Ulubiona część: Wszystkie Ulubiony "granat": Żygi Ulubiony soundtrack: Boss/2 plansza 5 części itp/itd Metal Slug ROX :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Ok Silnik już zrobiłem. Nazwa Gry: Metal Slug: Supreme PS. Wymiana opini: Ulubiona postać: Marco Ulubiona broń: Shotgun Ulubiony pojazd: Camel Slug Ulubiona animacja bohatera: Jak zamiast granatów są żygowiny Ulubiona część: MS X Ulubiony granat: Żygowiny Ulubiony soundtrack: Misja 4/MS X (japonia) Tak MS RoX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Co? Robienie spamtopicu przy poważnym pytaniu? Ulubiona postać: Twoja stara Ulubiona Broń: Drewniany kij Ulubiony pojazd: Trabant wujka Ulubiona animacja bohatera: jak jeździ rowerem Ulubiona część: piąta część z ułamka różnicy pierwiastka i potęgi Ulubiony "granat": bazooka Ulubiony soundtrack: Pierdnięcie MS Sux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Sorka;( ej jak można zrobić żeby przeskakiwało to poprzedniego roomu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 room_goto_previous(), jest nawet taki klocek Spamtopic to ty robisz Dziad z afrowłosami Sux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Jak zrobić animacje ze np. jak puszcze CTRL to wraca do poprzedniego sprite? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 w evencie puszczenia klawisza: GML sprite_index=nazwa sprita ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 sprite_index? Gdzie to mam wstawić? Prosiłbym o dokładny kod, jak zrobić że gdy obróce się w lewo to strzela w lewo i jak naciskam ctrl to zeby wyglądało jak strzela a potem do normalnej formy wraca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Jak zrobić animacje ze np. jak puszcze CTRL to wraca do poprzedniego sprite? relase ctrl i klocek z czerwonym ryjem, albo sprite_index=blablabl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Kolejny problem, dlaczego nie które moje gify nie działają w GM (przeźroczystość). Mam zarejestrowaną wersje 6.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Po pierwsze zaznacz opcje w spricie Transparent Po drugie w danym obrazku piksel w lewym dolnym rogu musi być koloru, który ma zniknąc w grze (czyli być przezroczysty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 to było to 2, thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Ąɐbn1s1ɐʇǝɯ ǝıɔʍɐʇsoz ' ɹɹɐ edit : odwróccie głowy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Jak zrobić żeby pociski były wystrzeliwane raz na sek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 A szukać się nie chce <_< https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...p;hl=strzelanie https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...p;hl=strzelanie kurczę co tydzień to samo pytanie na forum, ludzie opanujcie się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 31 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Co się stało? Dziś chce otworzyć game.gm6 (plik z MS) i Wita mnie napis: Error Loading: File seems to be corrupted. Czy mam szanse odzyskać plik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi