Qubatron15 Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Mam problem z tworzeniem obiektów. Załóżmy, że mam sprite samochodu. Samochodem tym można kierować, a w STEP ma script: image_angle = direction;. Chciałbym, aby po wciśnięciu spacji, auto tworzyło obj_pocisk na przednim zderzaku, dachu i tylnym zderzaku (wpisałem w klocku Create instance kolejno współrzędne x: 5; 30; 50). Problem polega na tym, że gdy auto zmieni kierunek jazdy i jego script się obróci, to jego układ współrzędnych zostaje w miejscu. Efektem tego jest tworzenie się jednego pocisku na dachu a dwóch pozostałych wogle poza autem. Da się coś z ty zrobić? Aby pociski były tworzone zawsze w miejscach, w których powinny się pojawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Lenghdiry, lol, ciezko poszukac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 lengthdir było już parę tematów np ten mój https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...mp;hl=lengthdir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi