Lordis Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Witam wszystkich :D Mam mały problem.Robie gre gdzie ściga się autami ale nie wiem jak zrobic okrąrzenia i jak zrobic że gdy nie dojedzie sie pierwszym na mete to trzeba jechać wyścig od początku ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Normalnie. create: GML przejechane= 0 // ustalamy zmienną okrążeń kolizja z linią startu: GML przejechane+=1 //dodaje 1 okrążenie step: GML if przejechane= 5 then //wykonuje akcję po 5 okrążeniach { //akcja } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 kamciog Wtedy wystarczy cofnąć na linie i dodaje 1 do zmiennej 'przejechane' Topic Tymon kiedyś zrobił przykład. Poszukaj. Down Tymon zrobił taki przykład <_< Edit: Poszukaj w uploaderze Tymona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 oo :D dobre a jak zrobić żeby nie dało sie ścinać np. zaczyna sie wyścik a ja odjerzdzam do tyłu za mete i podjerzdzam do przodu i już mam 1 okrążenie :P (nie wiem czy to dobry pomysł ale można zrobić "checkpoint" na okrąrzeniu i żeby zaliczyć okrążenie trzeba będzie zebrać wszystkie "checkpoint") doradźcie mi :D Z góry Dzieki @UP@ Muwisz że Tymon zrobił taki przykład ... to daj link może? bo ja jakoś przeszukałem forum i nie tylko Topicki Tymona :huh: EDIT: nic nie znalazlem ale dobra jakoś sobie poradze :D zrobie z tymi checkpoint'ami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi