Rewlisz Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Mam stworzony formularz z wyborem opcji (rozwijane menu) i nie wiem jak zwraca wybraną pozycję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Zwraca tę opcję, a nie numer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Odbierasz normalnie, jak tekst, tylko zamiast tekstu są pewnie numery opcji, zobacz. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Dlaczego mi ten kod nie działa? <?php if( $_POST['imie'] ) { if( $_POST['plec']=0) { echo 'Przyszła '.$_POST['imie'].' do lekarza...'; } else if( $_POST['plec']=1) { echo 'Przyszedł '.$_POST['imie'].' do lekarza...'; }} ?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 A przeczytać mój post to nie łaska :sleeping: . Poza tym pierwszy warunek chyba jest błędny, bo instrukcje są wykonywane wtedy, gdy imię jest inne od zera, ale jeśli wartością będzie "" to i tak się wykona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Teraz użyłem takiego kodu: <?php if( $_POST['plec']='Kobieta') { echo 'Przyszła '.$_POST['imie'].' do lekarza...'; } else if( $_POST['plec']='Mężczyzna') { echo 'Przyszedł '.$_POST['imie'].' do lekarza...'; } ?> Ale i tak nie działa. A sprawdzaniem czy coś się wpisało zajmę się potem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 A JAK MA DZIALAC?! znak = jest do sprawdzania , i zawsze wyrzuci wartosc 1 [że wykonał] , wiek 18 lat ja nie moge .... pascala na informatyce nie mieliscie? Używaj znaku == Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Akurat w Pascalu sprawdza się = a przypisuje := :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi