Rewlisz Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Oto mój kod kalendarza: var data = new Date(); var dzien_miesiaca = data.getDate(); var dzien = data.getDay(); var dzien_tygodnia = ""; var num_miesiac = data.getMonth(); var miasiac = ""; var rok = data.getYear(); switch(dzien){ case 0: dzien_tygodnia="Niedziela"; break case 1: dzien_tygodnia="Poniedziałek"; break case 2: dzien_tygodnia="Wtorek"; break case 3: dzien_tygodnia="Środa"; break case 4: dzien_tygodnia="Czwartek"; break case 5: dzien_tygodnia="Piątek"; break case 6: dzien_tygodnia="Sobota"; } switch(num_miesiac){ case 0: miesiac="Styczeń"; break case 1: miesiac="Luty"; break case 2: miesiac="Marzec"; break case 3: miesiac="Kwiecień"; break case 4: miesiac="Maj"; break case 5: miesiac="Czerwiec"; break case 6: miesiac="Lipiec"; break case 7: miesiac="Sierpień"; break case 8: miesiac="Wrzesień"; break case 9: miesiac="Październik"; break case 10: miesiac="Listopad"; break case 11: miesiac="Grudzień"; } document.write(dzien_tygodnia+" "+dzien_miesiaca+" "+miesiac+" "+rok); I mi wyświetla prawie wszystko ale dziwnie rok. Oto co mi wypisuje: Sobota 26 Lipiec 108Dlaczego 108 a nie 2008? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Bo komputer, czy tam przeglądarka, liczy lata od 1900 roku. Musisz dodać jeszcze tą liczbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Thx, nie wiedziałem. Edit: Nie chciałem nabijać nowego tematu to napisałem w tym. A jak odświeżać datę? Bo zrobiłem kod na wyświetlanie godziny i chcę aby cały czas zmieniała się godzina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 http://www.kurshtml.boo.pl/ Całkiem niezła strona. Sprawdź dział skrypty. setTimeout( 'kod', czas ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 26 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Znam tamtą stronę ale i tak nic nie znalazłem. To mój kod na godzinę: data = new Date(); godzina = data.getHours()+1; minuta = data.getMinutes()+1; sekunda = data.getSeconds()+1; document.write(godzina+":"+minuta+":"+sekunda); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Sprawdź kod w poprzednim poście, działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Pental, chciałeś powiedzieć setInterval. setTimeout można użyć na funkcji tylko raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 >D var date = { hours : 0, minutes : 0, seconds : 0 }; var update = function() { var odate = new Date(); date = { hours : odate.getHours()+1, minutes : odate.getMinutes()+1, seconds : odate.getSeconds()+1 }; delete odate; setTimeout( update, 1000 ); } update(); I masz date.hours, date.minutes i date.seconds. W sumie nawet nie trzeba by tworzyć nowego obiektu date, ale dla mnie to w sumie rybka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi