Markuz Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Witam, jak zrobić taki bar jak np. w diablo II : , Aby ten bar podążał ciągle za bohaterem . Ma ktoś jakiś pomysł? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 FAQ 24 punkt :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 A żeś to wyjaśnił... Rozumiem, że masz na myśli pasek życia, te dwie kule itp :P view_xview[view_current] zwraca pozycję x viewa. Analogicznie y. Czyi np. Draw: GML x = view_xview[view_current]; y = view_yview[view_current]; draw_sprite(spr_bar, 0, x+10, y+100); //Zamiast 10 i 100 ustaw odległość bara od lewej i górnej krawędzi ekranu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 no bardzo wam dziękuje ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwukropek12 Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Hej jestem zupełnie ciemny w te "klocki". Czy mógłby ktoś wyjaśnić mi jaśniej jak tego dokonać? Chcę zrobić tak żeby nad głową mojej postaci widniał pasek życia i żeby przy kolizji na.: z kolcem lub inną przeszkodą malało HP o ileś % a takrze aby część paska (który jest zielony) zmienił barwę na czerwoną. I jeszcze jak wogóle zrobić pasek z życiem czy mam go poprostu narysować?? Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi powiedział krok po kroku jak tego wszystkiego dokonać. Przeglądałem FAQ ale musiało mi gdzieś umkoąć bo nie znalazłem. Z góry dzięki i pozdrawiam serdecznie :D) A no i jak już mówiłem jestem w to bardzo ciemny <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 A masz opcję szukaj na górze forum? to sobie skorzystaj... <_< słowa kluczowe: draw_healthbar, życie itp. Pozdrawiam ooo tak na szybko znalazłem: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...=draw_healthbar https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...=draw_healthbar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwukropek12 Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 A dzięki bardzo XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi