Qubatron15 Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Mam problem z muzyką w menu. Menu to składa się z dwóch room`ów. W pierwszym z nich dałem obiekt i ustawiłem mu w CREATE żeby grał jedną muzykę z background music na okrągło (true). Ta muzyka gra też, gdy przechodzę do następnego room`a, ale gdy wracam do poprzedniego (wciskając opbję BACK), to muzyka się ucina i zaczyna grać od nowa (przez tamtejszu objekt). Wie ktoś może, jak to zlikwidować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 obiektowi zaznacz persistent E: Albo przed kodem na granie muzyki daj: if !sound_isplaying(nazwa dźwięku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 21 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2008 Daj odtwarzanie muzyki w other -> game start nie w create. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi