Fallord Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Witam, przypomniałem sobie o starym projekcie stronki. Tutaj daję screena z kłopotami: http://img120.imageshack.us/img120/9002/capture1kb6.jpg 1. Jak zrobić, żeby wszystko trzymało się kupy ? Bo jak widać, na panoramicznych rozdzielczościach są pewne kłopoty. 2. Chodzi o pasek góry, jak zrobić, żeby w przeglądarce Firefox, trzymał się góry, a nie odstawał. 3. Strona jest podzielona na 3 ramki, i czasem jest tak, że ramka, mimo, że jest w sam raz, dodaje mi scroll bara, to tego menu na górze (Na screenie po lewej). z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Nie rozumiem w czym problem :confused: . Wystarczy: <div style="background-image: URL('menu.bmp')">Menu1 Menu2 Menu3 Menu4</div> <div style="background-image: URL('tlo.bmp')">tekst</div> <div style="background-image: URL('stopa.bmp')"></div> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Lol, ale do którego to podpunktu, eloelo Lol again, z tego co widzę, ten kod nie ma nic wspólnego z moim problemem xd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 A mi się wydaję, że ma, bo lepiej będzie zrobić stronę na divach, a nie ramkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Ad 3. Za pomocą styli css ustaw, żeby ramka nie miała scrollbara. Bodajże robiło się to tak: overflow-x: hidden; overflow-y: hidden; ale na 100% nie wiem. Ad 2. Ustaw styl css margin-top: 0px; Ad 1. Najlepiej jakbyś zarzucił kodem, bo prorokami nie jesteśmy. Prawdopodobnie wystarczy ustawić w <table> width na taką ilość pikseli, jak szeroka ta strona ma być i wywalić parametr height jeżeli jest jakiś taki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Ale mój kod da w rezultacie: warstwa1 warstwa2 warstwa3 Więc chyba jest dobrze. I to jest odpowiedź na każde pytanie :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Każdy wie, że na divach jest lepiej, ale skoro chce na ramkach, to niech ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 20 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Dobra, wiecie co - napiszę stronę od nowa, bo wtedy jeszcze nópek byłem, w sumie teraz też nie lepszy jestem xd. Dobra nie zamykam, bo może ktoś zna odpowiedz i jest prorokiem ^^'. Dobra, to biorę się za pisanie nowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Fallord, przecież Ci podałem 4 posty wyżej jak rozwiązać to. Czytaj swoje tematy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Kochani- Menu to lista , nie div ! Jeden z kategorycznych błędów :> edit: overflow-x: hidden; overflow-y: hidden; Jak mi wiadomo , to są na inne tagi , ale nie na frame i body - zdaje mi sie ze frame ma własne atrybuty do tego http://www.kurshtml.boo.pl/html/gotowiec,ramki.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 A warstwy w warstwach :rolleyes: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi