qspy Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Witam! Widzę jest tu forum "Silniki 3D" a że ten nie jest do GM i nie ma innego działu to zamieściłem tu. Jest to silnik 3D robiony w Delphi na OpenGL. Grafikę głównie brałem z Quake, Doom itd. Na razie jest to jedno pomieszczenie testowe. W następnych wersjach będzie edytor map, 3D i 2D w którym każdy będzie mógł sobie stworzyć pomieszczenia i uruchamiać na silniku. Co tu dużo gadać, to wy musicie mi powiedzieć czy rozbudowywać go czy nie :) Download: http://www.speedyshare.com/717476137.html Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Dobre. Sam to napisałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qspy Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Pewnie! nie wieże że się podoba! OpenGL :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 @2xUP: Przecież to nasz ziomalek... zobacz se pomocnika albo Moer i sam powiedz ;) ciężko powiedzieć zrób dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 qspy: //------------------------------------------------------------------------ // // Author : Jan Horn // Email : jhorn@global.co.za // Website : http://www.sulaco.co.za // http://home.global.co.za/~jhorn // Date : 12 March 2002 // Version : 1.0 // Description : A very basic game engine I put tegether in about 2 hours // //------------------------------------------------------------------------ wieże wierzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 @UP: może i to jest plagiat... ale jak mówi że coś umie to niech teraz zrobi kolizje ze ściana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qspy Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Wiem, plagiat że tylko ściągłem ze strony układ chodzenia. Ściany, textury sam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Wiem, plagiat że tylko ściągłem ze strony układ chodzenia. Ściany, textury sam!! Grafikę głównie brałem z Quake, Doom itd. Na razie jest to jedno pomieszczenie testowe. gj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 lol textury to ja ci w gimpie zrobię. naucz się czegoś :P dołącz do C+ Studio (nie komentować). Jeżeli coś umiesz to zrób chociaż silnik kolizji :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qspy Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 To znaczy, tekstury sam nałożyłem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 @UP: :boxed: zamknij temat plaxx. Bo mi sie niedobrze robi. Takie coś (bez kolizji) to 5 MINUT w GML. <_< daj se spokój i idź z tąd (sorry za taką krytykę, nie mogłem wytrymać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 To znaczy, tekstury sam nałożyłem :] brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qspy Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Nie zrozumieliście? ściany sam zrobiłem, textury są z dooma tylko je nałożyłem na ściany. Crack: W Delphi jest trudniej o silnik 3D niż prosty zrobić w GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Człowieku masz powód do dumy, sam nałożyłeś tekstury !!! Geniusz roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 @qspy: to po co się męczyć? :| wytłumacz bo nie kapuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qspy Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Ściany zrobić to też się nie liczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 To znaczy, tekstury sam nałożyłem :] fgsfds! Wielkie brawa! Pewnie włożyłeś wiele trudu w zrobienie ścian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Ściany zrobić to też się nie liczy? nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 xD :lol2: niech zapoda ktos rotflcoptera i bedzie git xD... ! -.- A teraz do rzeczy: mialem nie komentowac, ale silnik wziales czyjs, grafike czyjas, radze zastanowic sie nad zachowaniem.. PS. najpopularniejszy temat od tygodni :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 @qspy: Widzę jest tu forum "Silniki 3D" a że ten nie jest do GM i nie ma innego działu to zamieściłem tu. Jest to silnik 3D robiony w Delphi na OpenGL. Grafikę głównie brałem z Quake, Doom itd. Na razie jest to jedno pomieszczenie testowe. W następnych wersjach będzie edytor map, 3D i 2D w którym każdy będzie mógł sobie stworzyć pomieszczenia i uruchamiać na silniku. Co tu dużo gadać, to wy musicie mi powiedzieć czy rozbudowywać go czy nie smile.gif Chciałeś powiedzieć: "Czy mam powiedzieć autorom przykładów, aby to rozbudowywali" :| zamknij ten temat bo wszyscy... (jak se tak poczytać) na tobie jadą! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Tekstury to każdy głupi podmienić potrafi. - Sam to napisałeś ? - Pewnie! (...) - Tekstury sam nałożyłem! o_O Zamykam bo czuję syf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Co tu dużo gadać, to wy musicie mi powiedzieć czy rozbudowywać go czy nie I ciekawe co byś dodał, menu? Dodatkową teksturę? Nie rozśmieszaj mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Aż żal sprawdzać ten splagiatowany silnik <_< W następnych wersjach będzie edytor map, 3D i 2D w którym każdy będzie mógł sobie stworzyć pomieszczenia i uruchamiać na silniku. OoO to będziesz musiał jakiś kolejny silnik znaleźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Kto to otworzył ? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 @UP: :boxed: zamknij temat plaxx. Bo mi sie niedobrze robi. Takie coś (bez kolizji) to 5 MINUT w GML. <_< daj se spokój i idź z tąd (sorry za taką krytykę, nie mogłem wytrymać) żebym ja cie dzisiaj w nocy nie odwiedził. Ciebie też robili w 5 minut w gml i nikt nic nie mówi :> edit : i tak tragedia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Ja daje 5/5 bo nazwe tez sam wymyslil... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 xD lol.gif niech zapoda ktos rotflcoptera i bedzie git xD... a co do silnika... hmm... maxius to maxius, nigdy sie nie zmieni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Czy mi się wydaje, czy Snake już dwa razy zamykał ten temat i już drugi raz otworzony? :) A co do silnika: nie ma co oceniać :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 I zamykam po raz trzeci a qspy dostaje ostrzeżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi