tomalas Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Witam, Mam pytanie związane z funkcją ds_list Czy jeżeli na przykład dodaje dwie te same wartości i sortuje je to są one na liście równolegle czy jedna wylosowana znajduję się pozycje wyżej. Graficznie: Pozycja 1 - 5 Pozycja 2 - 3 Pozycja 3 - 1 1 Czy? Pozycja 1 - 5 Pozycja 2 - 3 Pozycja 3 - 1 Pozycja 4 - 1 Wydaje mi się jednak, że wartości są równoległe czyli na liście może być tylko jedna ta sama wartość... Moje pytanie brzmi: Czy się mylę ? ;] Może jest jakiś sposób żeby zapisać te same wartości na liście jedna pod drugą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Twierdzenie numer 2 jest prawdziwe :P ale ja też mogę się mylić x_X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Twierdzenie nr 2 jest prawdziwe :P z tą różnicą, że ja sie nigdy nie myle xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Czyli jakbym usunął jedną wartość 1 to druga 1 by cały czas została ? Bo sprawdzałem to i coś źle było może gdzie indziej się w kodzie walnąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 w takim razie sam już nie wiem... musisz dojść do tego metodą prób i błędów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Lista to zbiór wartości przypisanych do unikalnych indeksów. Więc kasując indeks kasujesz tylko jedną wartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Aha, głównie mi chodziło o to czy po prostu jak dodaje do listy wartość która w niej już jest i posortuje, mają przypisany ten sam indeks czy obie mają oddzielny. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi