Tidimel Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Witajcie wybrałem ten laptop i prosze was o opinie. Klasa procesora Intel Pentium Dual-Core Mobile Kod procesora T2390 Prędkość procesora 1,86 GHz Częstotliwość szyny FSB 533 MHz Pojemność pamięci podręcznej 1 MB Technologia Hyperthreading Nie Technologia Centrino Nie Technologia Centrino Duo Nie Pojemność dysku 250 GB Zainstalowana pamięć 2048 MB Rodzaj pamięci SODIMM DDR2 Częstotliwość szyny pamięci 667 MHz Maksymalna wielkość pamięci 4096 MB Ilość banków pamięci 2 szt. Ilość wolnych banków pamięci 1 szt. Przekątna ekranu LCD 17 cali Typ ekranu TFT WXGA+ Maksymalna rozdzielczość LCD 1440 x 900 Typ karty graficznej ATI Mobility Radeon X1350 Zainstalowana pamięć wideo 128 MB Karta dźwiękowa Intel High Definition Audio Napędy wbudowane (zainstalowane) DVD±RW Super Multi (+ DVD-RAM) Dual Layer LightScribe Typ gniazda rozszerzeń 1 x Express Card 54/34 Urządzenia wskazujące Touchpad + scroll zone All-in-one Tak Rodzaj baterii Li-Ion (6 Cells) Przybliżony czas pracy na bateriach do: 3 godz. Złącza zewn. • 1x 15-stykowe D-Sub (wyjście na monitor) • wejście na mikrofon • wyjście słuchawkowe • 1x RJ-11 (modem) • 1x RJ-45 (LAN) • 3x USB 2.0 • Wejście zasilania (DC-in) Bezprzewodowa karta sieciowa Tak Typ bezprzewodowej karty sieciowej IEEE 802.11a/b/g Bluetooth Tak IR (podczerwień) Nie Czytnik kart pamięci Tak Typy odczytywanych kart pamięci • SecureDigital Card • MultiMedia Card Wyposażenie standardowe • 1x10/100BaseTX FastEthernet (RJ45) • Modem 56K V.92 • głośnik mono Zainstalowany system operacyjny Microsoft Windows Vista Home Basic PL Szerokość 396 mm Głębokość 285 mm Wysokość 32,3 mm Masa brutto 2,95 kg Dodatkowe informacje Office 2007 Ready Dowiedzialem sie jeszcze ze mozna zainstalowac XP bez problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 ile on kosztuje? bo ja mam dużo lepszy i dałem za niego jedyne 2400... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Cena: 2180.99 zł ale licze 100zł+ bo jeszcze torbe chce kupić. Mialem na oku jeszcze ten laptop Kod Producenta: ER710X-224PL Typ procesora AMD Turion 64X2 Model procesora AMD TL60 2,0GHz Chipset Ati RX690+SB600 Chipset Wielkość pamięci 2 GB (2x1024MB) Częstotliwość pamięci PC 667 Rozszerzenie pamięci 2 banki do 4GB Model dysku twardego 250GB 5400 obr 2,5" SATA Model karty grafiki ATI Mobility RadeonX1270 zintegrowana do 256MB Wielkość matrycy LCD 17" Typ Ekranu WXGA+ Rozdzielczość nominalna [piksele] 1440x900 Technologia LCD Technologia Crystal Glare Napędy optyczne DVD-RW Format odczytu/zapisu DVD Super-Multi(DVD-R/RW, +R/RW, RAM) Dual Layer Audio Wbudowany mikrofon, Wbudowana karta muzyczna High Definition Audio Tel/fax/modem 56Kbps ITU V.92 Typ karty sieciowej 10/100/1000 Gigabit Ethernet Łączność bezprzewodowa Bluetooth, wi-fi 802.11b/g Porty we/wy Gniazdo słuchawkowe -out + S/P DIF Jack, Mikrofon -In-Jack, RJ11, RJ45, VGA 15-pin, Gniazdo PCMCIA 2,1 Typ II, 3 x USB 2,0, Gniazdo Express Card 34, HDMI Urządzenie wskazujące TouchPad 2xprzyciski Multimedia Aparat cyfrowy/kamera 1.3MPix Czytnik kart pamięci 4 -W- 1 SecureDigital, MultiMediaCard, MemoryStick, MemoryStickPRO Bateria Li-Ion 5200mAh Zasilacz AC zasialcz sieciowy Wymiary [mm] 395 x 278 x 26.5-34.9 mm Waga [kg] 3.3 kg Preinstalowany System Operacyjny Brak Oprogramowanie Multimedialno-użytkowe Adobe Acrobat Reader, Cyberlink PowerDVD Ochrona Ochrona przed rozładowaniem, Wskaźnik wymiany baterii, Dioda ładowania/rozładowania baterii Gwarancja braku jasnych pikseli (ZBD) Nie Akcesoria standardowe podręcznik użytkownika, bateria, informacje o gwarancji, Zasilacz+kabel zasilający, Mysz optyczna, plecak Lecz ten moze sie lekko przegrzewać i ma słabszą kartę graficzną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Cóż, nie podam Ci teraz mojego modelu... Musisz poczekać do rana bo teraz idę spać. Kupowałem go stosunkowo niedawno bo w maju ale nie żałuje. proc: core 2 duo karta: jakiś radeon ;p 256 z możliwością do 512 ram: 4 giga od razu 2 mb cache 17 cali wyświetlacz wszystkie porty jakie byś chciał od laptopa... tylko blue tooth nie ma lol... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 17-calowe laptopy są bardzo nieporęczne, dużo wygodniejsze są 15-calowe, ale to już kwestia przyzwyczajenia i gustu. No, i 15-calówki są tańsze z reguły. Ciężko powiedzieć, który lepszy. I pierwszy i drugi mają coś dobrego -> pierwszy ma wgrany system i lepszą kartę grafiki, a drugi ma procesor o wyższym taktowaniu (chociaż i tak ta różnica jest niewielka, a ja osobiście wolałbym brać Intela niźli AMD). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Ja osobiscie chce miec lapka 17" bo zajmuję się grafiką 3D i wiecej szczegółów bede widział przy tworzeniu. Teraz nasuwa się pytanie... Czy wziąść lapka HP, z intelem duo core 1,8 i troszke lepszą grafą, czy lapka MSI z AMD 2x 2.0, i troszkę gorszą grafą, oraz kamerą, której HP nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 ja mam lapka asusa ;p idealny do 3D =) ja bym brał tego HP, jakościowo lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Aha i zapomniałem do HP można zainstalować bez problemu Windows XP, a do MSI trzeba szukać w necie. Czyli jednak HP góruję? Hehee Zdecydowałem się biore tego lapka. Jednak lepszy monitor 15,4" Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Jak dają gratis torbę, to mogłeś to 100zł+ co sobie na torbę odłożyłeś dodać do ceny laptopa i byś mógł kupić trochę lepszego :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Chyba ten co wybrałem to jest dobry wkońcu grafika dobra... A te 2gb ram w zupełności starczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 ja mam lapka asusa ;p idealny do 3D =) ja bym brał tego HP, jakościowo lepszy. Też mam asusa z wbudowanym mikrofonem, ale nie wiem czemu ani ten wbudowany ani inny nie działa :( Ja miałem torbę i mysz gratis a za resztę ulepszyłem pamięć do 3GB i pendrive 2GB sobie kupiłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Ja na Twoim miejscu bym patrzył za trochę lepszym procesorem, taktowanie powyżej 2GHz, najlepiej Intel. W końcu, skoro zajmujesz się grafiką 3D, to potrzebny Ci jest procesor, a nie karta grafiki dobra, bo renderowanie w programach do modelowania i tak idzie przez procesor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 9 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Lapek zamówiony napewno wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi