Slax Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Witam, mam następujący problem: Otóż mam 2 roomy na jednym wybiera się postać a na drugim gra:P I tu mam problem: - w pierwszym roomie mam 3 postacie do wyboru i jeżeli kliknę w pierwszą to mam kod: GML wybor=1 Jak w drugą to wybor= 2 itp. W drugim roomie mam 3 postacie (te co wybieram w pierwszy roomie) i obiekt który ma taki kod w Sterp: GML if wybor= 1 { instance_deactivate_object(Obj_Elf) instance_deactivate_object(Obj_Krasnolud) } if wybor= 2 { instance_deactivate_object(Obj_Hero) instance_deactivate_object(Obj_Krasnolud) } if wybor= 3 { instance_deactivate_object(Obj_Elf) instance_deactivate_object(Obj_Hero) } I jak zrobić by ten obiekt pobierał informację z poprzedniego rooma o wyborze? (wybor=?) Mam nadzieję że zrozumieliście moje pytanie i mi pomożecie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Użyj zmiennych globalnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 5 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Użyj zmiennych globalnych. Hehe wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi