HitTive Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Mam problem z czołgami wrogów, czołgi złożone są z dwóch części lufy i nadwozia. Mam kod w którym przy tworzeniu nadwozia tworzy się też lufa. Wszystko działa dobrze dopóki w roomie nie tworzę innych czołgów. Wtedy tylko jeden czołg ma lufę a inne jeżdżą jako same nadwozia. Może ma ktoś pomysł jak się z tym uporać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Przy tworzeniu zapisz id lufy do obiektu nadwozia, albo odwrotnie. Później używaj tego id do ustawiania pozycji lufy na nadwoziu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HitTive Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Napisze mi ktoś jak to zrobić, przed chwilą przeczytałem parę tematów z tym związanych ale nic z nich nie zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Coś takiego: GML i = instance_create( x, y, lufa ); i.moje_podwozie = id; i później tylko w lufie:GML x = moje_podwozie.x; y = moje_podwozie.y; W sumie coś takiego: https://gmclan.org/up152_11_czolgi.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HitTive Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Dzięki, wszystko działa EDIT A jednak nie wszystko, kiedy niszczę czołg pojawia mi się komunikat: Error in code at line 18: x = mojepodwozie.x at position 18: Unknown variable x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 to przy niszczeniu czołgu niszcz od razu jego lufę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 A nie prościej po prostu narysować tą lufę w Drawie podwozia i z poziomu tegoż obiektu ją obsługiwać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Jego wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HitTive Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Jak odwołać się do konkretnej lufy która jest w wybuchającym czołgu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 https://gmclan.org/up152_11_czolgi2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HitTive Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Wielkie dzięki, wszystko działa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi