Farkraj Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Otóż tak jak w nazwie tematu mam taki problem. Chcę aby tworzyło mi 3 ludzików w dowolnym miejscu w roomie i żeby przesuwały się od lewej do prawej, a po wyjściu poza room tworzyło mi znowu 3 ludzików w różnych miejscach ale nowych nie żeby ci sami przechodzili na początek tylko tworzyło nowych. Mógłby mi ktoś powiedziec jak to należy zrobic? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 tworzenie ludzika 3 razy to będzie: create innego obiektu GML repeat(3) instance_create(random(room_width),random(room_height),obiekt) w evencie intersect boundary ludzika GML instance_destroy() warunek, aby tworzyć nowych to: w stepie innego obiektu GML if !instance_exists(obiekt) { repeat(3) instance_create(random(room_width),random(room_height),obiekt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Dzięki wielkie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi