Pentalinio Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Gra jest napisana w DHTML. Czy istnieje możliwość napisania w Java Script skryptu sprawdzającego czy dana grafika (podany jest adres URL) jest... "wyświetlona"? Tzn. jest użyta w kodzie (?), jako warstwa (?), ale może być ukryta, czy coś :P, czyli jest, ale jej nie widzisz :P . Drugie pytanie, to czy można jakoś dynamicznie w tej grze zmienić wartość danej warstwy? Coś w stylu: java script: document.getElementById( "warstwa" ).innerHTML = wartosc; Pomoże ktoś :) ? P.S. javascript jest razem, nie wiem czemu się oddziela ;P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Możesz sprawdzić czy obrazek jest załadowany, od tego jest zmienna complete w obiekcie obrazka. I tylko innerHTML. EDIT Masz też tablicę document.images. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Ale to ma być taki dynamiczny skrypt... Który działa podczas gry, który sam wyszukuje tego obrazka.. na JS się zbyt nie znam, a ochoty na pisanie skryptu nie mam :P . A to drugie nie działa, gdyż efektu żadnego nie widzę ;/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Eee... to samo z siebie nie działa. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Jakaś podpowiedź :bye1: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Nie wiem, tablica z zapisanymi obiektami obrazków? I funkcja do ich tworzenia. W sumie nie wiem co chcesz zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi