Feynorn Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Mam problem z plecakiem autorstwa Yody, bo przedmioty nie chcą się poruszać razem z bohaterem i ekwipunkiem. Wiem że na forum były ze 2 takie tematy ale w żadnym nie udzielono na to pytanie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 1. Masz viewa w roomie włączonego? 2. Czy view ma numer 0? Jeśli tak to: GML xx = view_xview[0]; yy = view_yview[0]; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Mam to dać w step itema? Przedmioty dalej zostają na swoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 W create i powinno chodzić... Pozycja do draw itd to np.: xx+10,yy+30. :mellow: EDIT: A jak ci nadal nie chodzi to spróbuj wszędzie zamiast xx podawać view_xview[0], a zamiast yy view_yview[0], ale to dziwny błąd... <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Ok, dzięki. Dałem sobie radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi