Crackkk-GM Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Witam, Miałem niedawno format, i zatęskniłem za moimi projektami ;P (knight of union...) i nie wiem jak go odzyskać, pomoże mi ktoś? Dziękuję z góry! :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Czerwca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 http://www.recuva.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Jak można odzyskać coś, co zostało trwale usunięte przez format dysku?! Trzeba było sobie zgrać na płytę, czy coś. Teraz już przepadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Oj Nobody, widać, że jeszcze mało wiesz o komputerach ;) . Nawet w czasach MS-DOSa był program unformat, który przywracał dane po formatowaniu ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 To te dane się gdzieś zapisują?! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Po prostu formatowanie nie usuwa plików z powierzchni dysku, a jedynie przygotowuje system plików oraz usuwa znaczniki danych, dzięki czemu jest wrażenie, że dysk jest pusty, a tak na prawdę, jest zajęty dalej danymi. Pliki te zostaną skasowane na stałe z powierzchni dysku dopiero, jak zostaną zastąpione nowymi. Tak prawdę mówiąc, to tylko fizyczne zniszczenie nośnika na dobre zniszczy dane z dysku, bo mimo wszystko one i tak dalej są jakoś umieszczone ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Uuuuu... Dobrze o tym wiedzieć... Czyli jeżeli sformatuję pełny dysk, przeniosę go sobie gdzieś i odpalę odpowiedni program, on mi te pliki odratuje? Pliki te zostaną skasowane na stałe z powierzchni dysku dopiero, jak zostaną zastąpione nowymi.Tutaj pewnie wchodzą do gry sektory. Jeżeli mi się udało, może odzyskam jakieś filmy, chociaż wątpliwe, jeżeli przy instalacji czegoś trafiłem właśnie na nie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zawsze możesz spróbować. Formatowanie nie przekreśla niczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Odratuje o ile inne pliki nie nadpiszą już skasowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 No właśnie. A jeżeli musiałem skasować i od nowa utworzyć jakąś partycję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Raczej to nie wpływa, bo dane o partycjach są zapisywane w sektorze MBR, aczkolwiek nie jestem na 100% pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi