damianosman Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 tak jak w temacie,jak zrobic poruszanie WASD'em i obrót 120 stopni i to nie na wersje PRO?? plis,prosze o pomoc. ostatnio jak próbowałem przy tym w FAQ z chodzeniem jak w gta,to jak próbowałem ustawić sterowanie WASD to zacząl mi jeżdzić samochód w kółko cały czas. bardzo prosze o pomoc :( image_single = direction * image_number/360; if (keyboard_check(vk_left)) direction+=5; else if (keyboard_check(vk_right)) direction-=5; if (keyboard_check(vk_up) ) speed=3; else if (keyboard_check(vk_down) ) speed=-2; else speed=0; oto kod (ten zły) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Klawisz litery lub cyfry oznaczasz za pomocą funkcji ord('litera'); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianosman Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Klawisz litery lub cyfry oznaczasz za pomocą funkcji ord('litera'); a gdzie mam to wstaic?? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 GML keyboard_check( TUTAJ ) Bez średnika jak cuś. A litera ma być duża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianosman Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 ok,dzieki :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi