BartekGM Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witam! :D Chciałbym zrobić w grze tak, że: W pierwszym roomie jakiś objekt0 wygląda tak: , gdy wejdziemy w object tabletka object0 zmienia się w object1 ! I chciałbym teraz robić gdy wejdzie się w drugim roomie i wróci do roomu 1 to nie ma objektu0 tylko jest objekt1 !!! Pomocy :helpsmilie: !!! Z góry dzięki :thumbsup: Pozdrawiam BartekGM :krider: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 kolizje, instance change, persistent. Co to za filozofia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek 1996 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Nie jestem pewien jak to zrobić, ale pokombinuj z if i true, false (zmienne). Spróbuj tak. w "create" tego pierwszego objectu costam= false if (costam=true) instance_change(ten drugi object,1) W "left" pressed tego kółka costam=true Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Misiek 1996, Yoda już jasno powiedział co zrobić, a Ty bzdury pleciesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek 1996 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Ja tylko chciałem pomóc, a Yoda udzielił bardzo niekonkretne i mało mówiące instrukcje. Ja na przykład nic z tego nie zrozumiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 To najpierw naucz się programować, a później pomagaj, jeżeli nic nie zrozumiałeś z tego co powiedział Yoda, to oznacza, że jeszcze mało potrafisz w GM... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGM Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Dzięki Yoda! :thumbsup: Zamykam :rip: Pozdrawiam BartekGM :krider: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi