Fallord Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witam, zamierzam w nie długiej przyszłości zainwestować w domenę .pl oraz hosting. Zaciekawiłem się ofertą ovh.org . No więc. pytanie pierwsze : *Czy trzeba znać się jakoś "specjalnie" na tym, żeby podpiąć w.w. domenę ? żeby było tak:(Przepraszam, że tłumaczę jak na "chłopski rozum") www.domena.pl/index.php a nie ciągle www.domena.pl Długo się tym trzeba bawić i mniej więcej jak to działa ? Nigdy nie kupowałem domen... Aha i jak wybiorę ofertę free na ovh.org to będę w stanie podpiąć domenę kupioną w tym samym serwisie. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Aha i jak wybiorę ofertę free na ovh.org to będę w stanie podpiąć domenę kupioną w tym samym serwisie. ? Oferta free nie obsługuje DNS'ów, które są potrzebne by podpiąć domenę. Jedyny darmowy hosting (polski), który znam no-1.pl obsługuje takowe. Ja mam właśnie serwer na no-1.pl i domenę z ovh i wszystko jest cacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 na boo.pl pisze "podpinanie własnych domen" - Czy to właśnie jest ten DNS czy jak mu tam ? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Czerwca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Co do "www.domena.pl/index.php", to jest to juz kwestia przegladarki jak wyswietla url oraz serwera www (co ma ustawione jako domyslny plik startowy, czy nie ma rewrite itd.) a nie domeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 @Fallord: No ale to płatny hosting. Gdzie płatny hosting można podpiąć swoją domenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Ranma, chodzi oto, żeby nie było tak, że jak otworzę w nowym oknie, nie był widoczny normalny adres np. kaka.boo.pl/index.html tylko ciągle domena.pl/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi