warcrawt Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Mam funkcje w dll w której są dwa typy (string i double) i nie wiem jaki typ dać :pchar czy :double nie działają. Co robić ? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Mam funkcje w dll w której są dwa typy (string i double) Wut ? Chodzi Ci o argumenty ? Jak nie działają ? PChar dla ciągu znaków, Double dla liczby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ale co dać jak mam dwa różne typy, ehh dam lepiej kod: function Okno_poz( str :string; x :double; y :double; ) :pchar; stdcall; begin ShowMessagePos( str , x , y ); end; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 function Okno_poz( str : PChar; x : Double; y : Double ) : PChar; stdcall; begin ShowMessagePos( str, round( x ), round( y ) ); end; W argumentach funkcji dodałeś na końcu nie potrzebnie ";" i nie zaokrągliłeś zmiennych x i y przy ShowMessagePos. EDIT: Aha, w pierwszym argumencie dałeś "string" - zmień na PChar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ej skoro i tak się zaokrągla double to po kiego go wogóle dawać? To w delphi nie ma int? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Jest, ale Game Maker używa zmiennej typu Double i trzeba się do tego dostosować :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi