kamciog Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Chciałbym zacząć modelować w 3D. Jestem jednak noobem w tym temacie :( Jak radzicie, od czego zacząć, jakiego programu używać, jakie kursy polecacie? Proszę o pomoc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Ja polecam darmowy Blender http://www.blender.art.pl/ http://blender3d.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 A tu masz do niego manual. :) Blender manual Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mental Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 A ja polece taki mini super programik "Wings 3d". Jest to typowy modeler wiec swietnie nadaje sie na poczatki z 3d. Latwiej sie w takim czyms odnajdziesz niz w kombajnie Blenderze. Wiec najpierw zabawa w wingsie dla rozpoznania sie o co w tym wszystkim chodzi (grafa 3d ma takie same zasady niezaleznie od softu) a pozniej gdy juz bedziesz umial tworzyc modele poprawnie to przejdziesz sobie na blendera by to porzadnie wyrenderowac, dodac jakies fajerwerki w postaci czasteczek, wlosow, wysculptowac detale czy nawet calosc zanimowac. EDITL: Dodam ze wielu dobrych grafikow pomimo ze posiada takie softy jak 3dsmax, maya, cinema4d itp tworzy bazy modeli w wingsie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Dzięki wszystkim :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi