MiChAl200 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 W poprzednim temacie pytałem czy można sterować myszką i ktoś mi dał podpowiedź ale wyszło żę objekt chodzi za myszką i wtedy gdy się przytrzyma więc zadam pyatnie jeszcze raz : CZy da się zrobić tak że jak się kliknie RAZ na planszy to objekt tam idzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 W create: GML XX = x; YY = y; spd = 3; can_move = 1; W step: GML image_angle = direction; direction = point_direction( x, y, mouse_x, mouse_y ); if mouse_check_button(mb_left) { XX = mouse_x; YY = mouse_y; can_move = 1; } if can_move = 1 { if(point_distance(x,y,XX,YY)>spd+1) { mp_potential_step(XX,YY,spd,0) } if(point_distance(x,y,XX,YY)>spd+1)can_move = 0; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 ALe on idzie wtedy gdy przytrzymam przycisk, a ja chcę że jak RAZ klikne na plansze to objekt tam idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Create GML px = x; py = y Mouse global button GML px = mouse_x; py = mouse_y Step GML if point_distance(x,y,px,py>4) mp_potential_step(px,py,3); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 pojawia się błąd ___________________________________________ FATAL ERROR in action number 1 of Step Event for object Pacmanek: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 1: if point_distance(x,y,px,py>4) mp_potential_step(px,py,3); at position 57: Wrong number of arguments to function or script. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 A :P Po 3 w mp_potential_step wpisz ,false. Zapomniałem o jednym argumencie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiChAl200 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 dzięki!!! ZAMYKAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi