LoseKK Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Więc posiadam taki problem. Jakim programem tworzyć kolesi z widoku z boku (profil czy jak to się tam zwie). Mam z tym wielki problem :( . Nie potrzebuje ich kolorować bo to gimpem lub innym mogę zrobić, ale chodzi mi o same namalowanie. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Którym Ci wygodniej , bo praktycznie każdy program przy tylko rysowaniu daje Ci takie same możliwości. Paint, paint.net, gimp, corel, fotoszop. do wyboru do koloru ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Chodzi ci o przekształcenie z widoku z przodu na widok z boku? Jeśli tak, to nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoseKK Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Nie po prostu malowanie z boku. Takie coś jak postać w platformówkach(mario albo w starych wersjach prince of persji). Jest jakiś sposób na to dobry bo mi to nigdy nie wychodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Używać narzędzia wypełnienie bądź pędzla najzwyczajniejszego ;> ? A jak rysujesz z antyaliasingiem, to zawsze twórz nową warstwę bez tła (przezroczystą), na niej rysuj kontury, potem tworzysz nową warstwę, którą dajesz niżej w hierarchii i na niej malujesz kolory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Namalowanie?... kontury itd. ? ... Co do rysowania to proponuję tak.. jeśli nie chcesz się męczyć i tracić sporo czasu to proponuję zrobić postać w częściach... głowa, tułów, ręce itp. Potem sobie sklejasz animacje... to jest najlepszy sposób. Pooglądaj sprity z megamana albo sonica to zobaczysz że to nie jest trudne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 A co Ty byś chciał, automatyczne rysowanie? Nie ma takiego programu który by za Ciebie narysował danego sprita. Albo narysujesz sam, albo ściągniesz jakieś gotowe sprity ze stronki. Inaczej nie ma możliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Nie wiem czy o to chodzi , ze masz szkielet i nakladasz na niego jakies tekstury / sprity czy cos ? Jak tak to byl gdzies taki "skeleton" Poszukaj , chyba na yoyogames forum gdzies tam byl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi