johny13 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Potrzebne mi to do mojej rpg bylo to gdzies pisane bo pamietam ale niemoge znalesc. Chodzi mi o to ze np. Gdy doda mi sie 100 lives to wtedy mi dojdzie 1 score i za kazdym razem wiecej trzeba lives czyli na 2 score trzeba juz np. 200 lives. Jak to zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 score = lives div 100; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 jesli score jest zawsze DODAWANE a nie odejmowane to moze tak GML if(lives>=(score+1)*100) { score+=1; // bla bla bla co tam tylko chcesz // zeruj lives czy co tam chcesz aby sie dzialo //gdy lives osiagnie pewna liczbe... } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny13 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 copocanaco gdzie mam dac ten kod w Create? Bo ja dalem w create: if(lives>=(score+1)*100) { score+=1; } to co w tym jest zle? Ja mam wersje 6.1 moze mi ktos w tym pomoc?Mam cos dodac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Dajesz to w stepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi