warcrawt Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Mam model w formacie .obj i chce go dać do mojej gry. Mam tak: create: GML model=d3d_model_create(); d3d_model_load(model,"Data\Graphic\Models\Model0.OBJ"); w draw: GML d3d_model_draw(model,x,y,20,background_get_texture(back_model0)) Nie wyświetla mi modelu. A chyba powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 model = d3d_model_load(model,"Data\Graphic\Models\Model0.OBJ"); Co z tego ze do modelu na poczatek dales model_create :P Powinno byc chyba z loadem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Dalej nie ma. Może bardziej dokladniejszy kod ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 W ten sposób nie załadujesz modelu o rozszerzeniu obj. OPotrzeba specjalnego algorytmu do tego. Poszukam. Możesz też przekonwertować na .mod marzipanem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Tu masz Marzipana, można nim przekonwertować na skrypt ten obiekt: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=129 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Nie wiem jak wyexportować do .mod. Pomoże ktoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Ściągasz marzipana wczytujesz model bierzesz Export ---->GameMaker 6.1 i zapisujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Thx, ale sam już do tego doszłem. Wyświetla mi. Zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi